23.12.09

П'явка для ЗМІ

Дискусії, чи шкодить інтернет традиційним ЗМІ, тривають навіть у США.


Associated Press взялась за мережу серйозно. Вони з'ясовують стосунки з Google.
У стрічці новин пошуковика оригінальна інформація агентства зараз відсутня. Лише посилання на АР інших видань. Тобто інформація не найсвіжіша і до того ж уже змінена рірайтерами тих ЗМІ.
Раніше зі сторони АР та ін.ведучих ЗМІ звучали претензії щодо безкоштовного показу новин. Google у свою чергу запропонувала обмежити кількість кліків читачів. Наприклад, на 5-му. Далі - платно і на сайті видання. Усе в процесі дискусії, а інколи й серйозної сварки.

The Wall Street Journal домовилася про платну трансляцію своїх новин, 




відео та фотоконтенту пошуковиком Yahoo!. Оголосити про це планують через два тижні. 


У статті "Кінець новинам?" The New York Review автор захищає блогерів. Мовляв, багато там і авторських матеріалів. Думаю, це мало стосується кириличної частини нету наразі. Ммм, треба внести свою лепту... На кількох іменах він демонструє, як вони трансформують матеріали ЗМі у щось інше. І це інше важливе для людей..
"Інтернет як п'явка… ссе основні ЗМІ, тому «збірні» веб-сайти і блогеры не несуть ніякої іншої цінності, окрім повторення, коментарів та пустих балачок..."


"Интернет - «это удивительный инструмент» - заявил он, но "он как пиявка… высасывает репортажи из публикаций основных СМИ, поэтому «собирательные» веб-сайты и блоггеры не несут никакой другой ценности, кроме как повторение, комментарии и пустую болтовню. В то же время читатели получают новости именно от таких «собирателей» и игнорируют первоисточник, то есть сами газеты. Другими словами, паразит медленно убивает того, кто его питает".
Давид Саймон, бывший репортер The Baltimore Sun и создатель The Wire, был особенно резок во время недавних слушаний в Сенате на тему будущего журналистики.....

.....Сеть не паразитирует на традициях журналистики. Наоборот она изобретает их вновь, с множеством удивительных экспериментов в области сбора, презентации и подачи новостей. И если редакторы и корреспонденты наших ведущих печатных изданий не возьмут это себе на заметку, они лишь приблизят свою кончину.

Майкл Мэссинг / "The End of News?" The New York Review
http://www.politizdat.ru/outgoung/91/

Немає коментарів:

Дописати коментар