07.01.10

Комп’ютерні читалки газет уже працюють в США


Я протестила Reader 2.0, що пропонує американська щоденка The New York Times.
  • Вдалося прочитати щось українське - про ресторанчик "Веселка" (Veselka). Журналістка прийшла туди саме на Свят-вечір. Відвідувачам пропонували наші традиційні 12 пісних страв. У тексті є навіть рецепти борщу, узвару, вушок. На ФОТО саме ця сторінка на читалці.
  •  Спеціальна програма для читання газети встановлюється на комп. Щодня при підключенні до інтернет в ній змінюється набір матеріалів. Є архів за 7 днів. По дизайну це, як щось середнє між сайтом видання і друкованою версією...
 Доповнення 9.01.2010. Американська газета "Boston Globe" також пропонує програму-читалку за $5 у тиждень...


  • Тестовий варіант програмки закачується безкоштовно. Як хочеться більший набір функцій, то вже зараз можна її передплатити за 3,5 долара у тиждень.Я от не змогла користуватися більшістю розділів - був показаний лише заголовок і анонс статті в ньому, далі йшла пропозиція передплатити повну платну версію :).
  • Відеоінструкція по користуванню Reader викладена на сайті газети
  • Цікаво, що блоки із контексною рекламою не випливають тут так часто, як на сайтах. Але реклама є, і розміщена статично, на своєму місці, як у газеті. 
  • Якщо у читалкі є новини, які виклали 19 хв тому, то на сайті їх просто нема. Я спеціально шукала по заголовках. В пошуковику Google новинам з газети 2-4 години, і ті, що є в читалці також відсутні.
  • Рубрика "новини у фото" з читалки на сайті я не знайшла. Reader дає дає досить гарну якість зображень.

  • Принципова відмінность від сайту - зручніше читати, бо текст, розбитий на колонки, і легше розібратися, де що лежить. На сайті немає інформації, як багато читачів уже користуються цією читалкою і відмовились від друкованої версії. Може тому, що їх поки мало?

доповнення 9.01.2010. Американська газета "Boston Globe" також пропонує читачам інсталювати програму-читалку. Користування Reader у тиждень коштує $5. Оплата тільки через кредитну картку. Інтерфейс програми тайже такий як у Н.Й.Таймс. У рубрикаторі є ще комікси та можливість збільшити/зменшити шрифт текстів. Чи є оновлення новин що 19 хв - невідомо. Демо-відео не запустилось. Може вам вдасться... http://bit.ly/6KmFCm

Я от задумалась, яку газету хотіла б підписати через таку читалку, якби була можливість? Жодної. Може це вада професії, але є кілька газет, за якими слідкую і в яких читаю окремі розділи.
Так що поки насолоджуюсь розділом пошуковика Google Reader. Він не такий привабливий по дизайну і зручності, але дозволяє відстежувати різні видання.
Мінус - все ж таки він показує багато інформаційного сміття. Але це вже вада нашої української журналістики.


Оксана Рябчун, ryabchun_o@ukr.net

1 коментар:

  1. Євгенія:
    Дякую)) Дуже корисна інформація. А то я досі лазила тільки на сайт "NT"
    І стаття нічогенька.
    Особливо смішно було читати, як вони обізвали наш "borscht")))

    ВідповістиВидалити