04.02.10

ТелеХтось

Враження від польського телеканалу, що показує відео своїх глядачів зняте на мобілку. Точніше я б назвала це телеблогом, в якому голоси городян поєднують із чиновницькими. 

Мобільна телевізія Ktoś розрахована на мешканців певного району Варшави - Таргувки. Дивитися його можна лише в мережі інтернет, на  безкоштовній платформі для блогів - blogspot.com .


Знайшла на сайті лише 4 пости від редакції. Їх теми навряд чи протрапили б до центральних телеканалів - несансаційні і без достатнього резонансу. Наприклад, про свято вшанування померлих на місцевому кладовищі, як городяни сприймають графіті.

Найсвіжіше відео про розгардіяш у парку скульптур. Власне це репортаж і зроблений він репортерами  каналу. Знято на ходу, картинка дрижить, якість не дуже, але швидко завантажується. Опитані кілька мешканців та заступник бурмістра (на кшталт зам. голови райради міста).

Він глядачів відео не помітила. Можливо, тому що проект тільки стартував узимку 2009 р. Є рубрика для тих, хто хоче надіслати фото чи відео до редакції. Також можна окремо переглянути уривки із опитування окремих людей. Глядачі можуть знайти себе чи знайомих за обличчями.

Також є рубрика "Голос бурмістра", де викладені коментарі чиновника по темам сюжетів. Вони ж повторюються і у сюжетах.

Окремо викладені відеозвернення від кількох редакторів-репортерів телевізії. Майже усі вони на вигляд студентського віку.

На сайті телеблогу ( http://ktos-z-targowka.blogspot.com/2009/12/news-dewastacja-parku-rzezby_18.html) є банери організаторів та спонсорів. З них перший - районна рада Варшави

Немає коментарів:

Дописати коментар