25.12.10

Платний доступ до новин: що нам світить у 2011?


iPad, iPhone та Android топчуть доріжку платним новинам

Доступ від 1 фунта - такий напис виникає, коли клікаєш на котрийсь із матеріалів британської газети Times. 60% відвідувачів сайту відмовились платити, а це до 4 млн.читачів. Однак власник, медіамагнат Мердок, не здається. Експеримент триває. Times першою зважилася це.

  • The New York Times з першого квартала 2011 року введе платний доступ до контенту. Читачі сайту зможуть ознайомитися з обмеженим числом статей безкоштовно. Решта - лише за підпискою. Вони майже рік тестують свою програму для читання ел.варіанту газети. Платний доступ у тиждень в них - біля 5 дол. На відміну від британської Times, контент не закриють від пошуковиків.

  • Російська газета "Ведомости" введе платну підписку iPad, iPhone та Android. Із ціною сервісу ще не визначились.
  • Контраверсійна думка - українці готові, але відсутні механізми електронних платежів, необхідно встановлювати реальну ціну за контент. Навряд чи це нам світить і у 2012 році. Кажуть через 2-3 роки, але ті хто кажуть, не передрікали появу I-Pad у 2010... )
Попередні пости по темі:

Рекомендую статті 
1. "...действия Мердока по вводу платного доступа на своих сайтах – плата не за контент, а за канал. Так могут себе позволить поступать только газетные бренды, являющиеся неотъемлемой частью образа жизни...." 
-  2. -"Плотность медийного пространства такова, что если человек даже не хочет получить новость, она все равно до него доберется." 

Немає коментарів:

Дописати коментар